Dozen bestellen

In ons assortiment hebben 15 verschillende dozen. Praktische Amerikaanse vouwdozen wel te verstaan. Een vouwdoos ziet er aan de onder- en bovenkant hetzelfde uit. Elke zijde heeft een klep. De twee kleppen aan de lange zijde worden naar elkaar toegevouwen om deze vervolgens dicht te kunnen tapen. Deze type doos is wereldwijd dermate populaire dat hij wellicht als standaard verzenddoos gezien kan worden.

Alle dozen die we aanbieden zijn verlijmd en gebundeld. Over het algemeen betreft dit een bundel van 25 stuks. Daarnaast zijn ze bruin van kleur, aan zowel de binnen- als de buitenkant en hebben ze geen bedrukking. Als laatste is het goed om te weten dat, ongeacht welk exemplaar u kiest, ze allemaal FSC® gecertificeerd zijn.

Voorheen hadden we echter alleen de mogelijkheid ze per pallet aan te bieden. Vanaf heden is het mogelijk ze per handzame bundel te bestellen. Hierdoor heeft u als klant meer keuzevrijheid en zal de aanschaf van dozen niet direct een hele grote impact hebben in uw opslagruimte.

Wat zijn de verschillen?

  • Allereerst en wellicht van zelfsprekend zijn de afmetingen verschillend. Om erachter te komen welke doos voor u van toepassing is kunt u verschillende filters gebruiken. U kunt aangeven met welke inhoud (cl) u werkt en/of met welk soort type fles.
  • Daarnaast zit er een verschil in het type golfkarton. We hebben dozen met een fijne B-Golf, ook wel bekend als enkele golf. Dit karton heeft een dikte van ongeveer 2,8 mm. Daarnaast hebben we ook karton met een dubbele golf, de BC-golf. Dit betekend dat er tussen de binnen- en buitenkant twee golflagen zitten, wat voor een iets dikkere en sterkere kwaliteit karton. (Zie afbeelding 1.)
  • Als laatste zit er nog een verschil in het materiaal van de buitenste en binnenste laag karton. Zo hebben we ‘KT’ en ‘KK’ dozen. De ‘K’ staat voor kraft en de ‘T’ staat voor test. Bij de kraft-test doos (KT) is de buitenzijde gemaakt van nieuw materiaal (kraft) en voor de binnenzijde is gerecycled materiaal (test) gebruikt. ‘KT’ dozen nemen eerder vocht op dan de ‘KK’ variant. Bij de kraft-kraft doos (KK) is zowel de binnen- als buitenzijde gemaakt van nieuw materiaal. Hierdoor zou je kunnen zeggen dat ‘KK’ dozen dus iets steviger en iets vochtbestendiger dan ‘KT’ dozen.
dozen
Afbeelding 1. BC-golfkarton.

Wij hopen u hiermee voldoende informatie te hebben kunnen verschaffen zodat u de juiste en weloverwogen beslissing kunt nemen. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Dozen kopen? Bekijk ons complete assortiment en bestel ze eenvoudig direct online.

Blijf op de hoogte van de meest actuele nieuwsinformatie!
Schrijf u nu in!