Een aantal maanden geleden hebben we aangekondigd dat Lallemand in de nabije toekomst geen LalBrew Belle Saison™ 11g sachets meer zal produceren. Nu blijkt dat er nog meer gewijzigd wordt in het assortiment. Zo zal de LalBrew London Classic English-Style Ale gist én de LalBrew Köln Kölsch-Style Ale compleet uit het assortiment verdwijnen. We begrijpen dat dit nieuws vragen kan oproepen. Vandaar dat we het graag verder uitleggen aan de hand van de verklaring die wij van Lallemand hebben mogen ontvangen.

Waarom stopt Lallemand de productie?

De voornaamste reden dat Lallemand stopt met de productie van beide giststammen is de dalende vraag. Ze begrijpen dat dit voor sommigen erg vervelend kan zijn. Lallemand is echter van mening dat met de beëindiging van de productie er meer productiemogelijkheden vrij zullen komen om in de toekomst nieuwe innovatieve giststammen te introduceren. Daarnaast geven ze aan dat het ook backorders of nabestellingen tegen zal gaan van de stammen die juist snel aan populariteit winnen.

Alternatieven voor LalBrew Köln™ Kölsch-Style Ale gist

  • LalBrew Nottingham™ High Performance Ale gist: een neutrale ale-gist die kan fermenteren bij temperaturen tussen 10 en 25°C. Het resulteert in een zeer nette Kölsch. Het is hierbij leuk om te weten dat Nottingham™ al tientallen jaren door het team van Lallemand wordt aanbevolen wanneer u een Kölsch-stijl bier wilt brouwen;
  • LalBrew NovaLager™ gist: een echte lagergist die geen zwavel produceert en zeer weinig diacetyl. NovaLager™ kan fermenteren bij temperaturen tussen 10 en 20°C. Buiten het feit dat deze gist een zeer nette Kölsch produceert, versterkt het ook de aanwezige hopsmaken en aroma’s.
  • IPA brouwen? Uit ervaring is gebleken dat er ook verschillende brouwers de LalBrew Köln™ Kölsch-Style Ale gist gebruiken om IPA-stijl bieren te brouwen. Als dit het geval is en u bent op zoek naar een alternatief, dan raden we u aan om deze ‘Best Practices IPA Solutions‘ eens door te nemen. Lallemand heeft de PDF geschreven om enkele alternatieve LalBrew® stammen te vergelijken.

Vergelijk de gisten ook aan de hand van onderstaande grafiek:

lallemand-gist-koln-novalager-nottingham

Alternatief voor LalBrew London™ Classic English Style Ale gist

LalBrew Windsor™ British-Style Gist is op veel manieren vergelijkbaar met London™ en kan dus ook vergelijkbare bierstijlen produceren. Echter heeft Winsor™ lichte fruitige smaken en aroma’s in het profiel. Het is een uitstekende keuze voor klassieke Engelse stijlen, bieren met een laag alcoholgehalte en cider. Vergelijk beide gisten ook aan de hand van onderstaande grafiek:

lallemand-gist-london-windsor

Gisten

De gisten uit ons assortiment zijn allemaal droge gisten van gerenommeerde producenten. Bent u er nog niet zeker van welke gist u wilt gebruiken? Bekijk hier direct al onze gisten.

Bron: Lallemand Brewing

Blijf op de hoogte van de meest actuele nieuwsinformatie!
Schrijf u nu in!