Over SBI

Bier blijft onverminderd populair. Alleen al in Nederland zijn er momenteel meer dan 800 brouwerijen. Waar de een klassiekers brouwt, verrast de ander keer op keer met bieren in alle denkbare smaakvariaties. Beide type brouwerijen streven naar hetzelfde; kwaliteitsbier. En dat begint al bij de juiste kwaliteit grondstoffen…

Iedere brouwer verdient de beste kwaliteit brouwingrediënten

Selected Brewing Ingredients – SBI zet zich dag in dag uit in om brouwerijen in heel Europa te voorzien van de beste geselecteerde ingrediënten. Als persoonlijke inkooppartner bieden wij scherpe prijzen en een snelle levering. Dat, plus onze klantgerichte service, kenmerkt SBI als onderneming.

Het ‘one-stop-shopping’ maakt het inkoopproces voor brouwers eenvoudiger zodat zij zich kunnen focussen op dat waar ze het beste in zijn: het brouwen van goede bieren.

Wij luisteren naar wensen en behoeftes vanuit de markt en denken mee met de brouwerijen.
Dit doen wij al sinds 2009.

Wij leveren kwaliteit ingrediënten van A-leveranciers aan alle professionele (micro)brouwerijen, met btw-nummer.

Voor brouwerijen met een grotere brouwcapaciteit is SBI van toegevoegde waarde om ‘kleine’ hoeveelheden aan grondstoffen aan te bieden. Vanaf 5 kilogram hop en 25 kilogram mout, suiker, vlokken etc. helpen wij u graag.

Ook thuisbrouwers kunnen vanaf nu brouwen met dezelfde kwaliteit ingrediënten als professionele (micro)brouwerijen dankzij de komst van onze dochteronderneming; SBI Homebrew.

“The finest ingredients selected for you!”

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit

Wij blijven het zeggen: al zijn de brouwinstallatie, de brouwer en de recepten nog zo goed, alleen met de beste kwaliteit grondstoffen wordt uiteindelijk dat prijswinnende, smaakvolle bier gebrouwen. Of dat nu een klassieke pilsener is of een imperial pastry stout, goede ingrediënten zijn essentieel.

De voorraad hop met maar liefst 90 variëteiten bewaren wij in speciaal geconditioneerde gekoelde opslagruimtes. Daarnaast telt ons assortiment mouten en granen ten minste 120 soorten die wij onder de juiste conditie bewaren in ons moderne magazijn met klimaatbeheersing.

Wij werken alleen met de beste leveranciers. Van oer-Hollandse bedrijven tot aan leveranciers uit alle hoeken van de wereld. Door middel van certificering garanderen wij de hoogwaardige kwaliteit van ons assortiment. Daarnaast zorgen productanalyses voor nog meer transparantie.

Snelle, betrouwbare levering

Tijdens het brouwen is er niets zo vervelend als dat er onvoldoende ingrediënten aanwezig zijn in de brouwerij. Next-day delivery vanuit SBI is dan ook een enorme uitkomst.

Bestellingen die voor 12.00 uur zijn besteld, worden doorgaans de volgende dag bezorgd (m.u.v. zaterdag en zondag). Wij werken al 15 jaar samen met logistiek partner Dollevoet.

Betrokken Customer Service

Nadat u een bestelling heeft geplaatst nemen wij (tenzij anders afgesproken) altijd telefonisch contact met u op. Onze collega’s van Customer Service nemen samen met u uw bestelling door en bespreken de bezorgdatum en tijdstip af.

Uiteraard is de Customer Service ook bereikbaar voor andere vragen. Wij staan u graag te woord.

Duurzaam ondernemen

Sinds oktober 2018 is SBI gevestigd in het Brabantse Veghel, middenin dé topregio in Agrifood. Het kantoorpand en het magazijn zijn in datzelfde jaar opgeleverd en voldoen aan de strengste milieueisen.

Duurzame oplossingen worden zoveel mogelijk toegepast, zoals een warmtepomp om het gehele kantoor te koelen en verwarmen. Deze klimaatvriendelijke benadering zetten wij zoveel mogelijk door in onze gehele bedrijfsvoering. Bovendien zijn wij Skal-gecertificeerd en telt ons assortiment steeds meer bio-producten.

Ruim 15 jaar kennis en ervaring in de brouwingrediënten-markt

Hoe het begon…

15 jaar geleden zag de bierbrouwingrediënten-markt er behoorlijk anders uit. Het aantal spelers was beperkt. Inkoop van grondstoffen, door (micro)brouwerijen, ging per volle vrachtauto of juist in hele kleine hoeveelheden. Er was niets tussenin. ‘Het vullen van dat gat’ werd de missie van Selected Brewing Ingredients BV.

Op de boerderij startte Pieter van Rooij met de opslag van mout en hop. Denk aan merken zoals Holland Malt en Dingemans, en hoppen uit Duitsland en België. Een logische stap gezien Pieter zijn agrarische achtergrond en jarenlange ervaring in de mouterijwereld.

Next-day delivery was al vanaf dag één een feit bij SBI, en behoorlijk uniek in de B2B-markt. Met deze logistieke service, én door te luisteren naar de brouwerijen, is in de loop der jaren het assortiment enorm gegroeid in breedte en diepte.

De opslag is dan ook meerdere malen verplaatst naar andere, grotere locaties zoals; een voormalige champignonhal en diverse loodsen op een oud militair terrein middenin de bossen. Het tienjarig jubileum van Selected Brewing Ingredients werd gevierd met de opening van een modern eigen pand (2018) in het Brabantse Veghel.

De meest recente ontwikkeling is dochteronderneming SBI Homebrew. Oktober 2020 werd de webshop voor particulieren gelanceerd.

Voordelen SBI

Daarom kiest u voor Selected Brewing Ingredients:

  • 15 jaar kennis en ervaring in de brouwingrediënten-markt
  • selectie van kwaliteit producten van A-leveranciers
  • breed en diep assortiment in grondstoffen en hulpmiddelen
  • goede prijs-kwaliteitverhouding
  • persoonlijke aandacht, klantgerichte service en maatwerk
  • eenvoudig, snel en efficiënt bestellingen plaatsen via de SBI-website
  • snelle, betrouwbare levering – wij nemen de logistiek uit handen, én dit tegen scherpe transporttarieven

MEET THE TEAM

Pieter van Rooij

DIRECTOR | OWNER

E: pieter@sbi4beer.com
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Marloes Stobbelaar

MANAGEMENT | HRM

E: marloes@sbi4beer.com
T: 0413-783845
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Lieke Peters – Verheijen

FINANCE | PURCHASING

E: lieke@sbi4beer.com
T: 0413-783890
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Greet Lathouwers

FINANCE

E: greet.lathouwers@sbi4beer.com
T: 0413-783890
Aanwezig: ma, wo, vr

Sanne Bergmans

WEBSHOP | COMMUNICATIONS

E: sanne.bergmans@sbi4beer.com
T: 0413-783860
Aanwezig: ma, wo, do, vr

Dirk Huijbers

LOGISTICS

E: logistics@sbi4beer.com
T: 0413-783870
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Janneke Derks

FRONT OFFICE | CUSTOMER SERVICE

E: janneke.derks@sbi4beer.com
T: 0413-783880
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Dennis van den Berg

CUSTOMER SERVICE

E: dennis.vandenberg@sbi4beer.com
T: 0413-783880
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Trudy Verhoeven

CUSTOMER SERVICE

E: trudy.verhoeven@sbi4beer.com
T: 0413-783880
Aanwezig: ma, di, wo, do, vr

Anja Keunen

FACILITIES

E: anja.keunen@sbi4homebrew.com
Aanwezig: di, do

WIL JIJ WERKEN BIJ SBI?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!