Wat is een analysecertificaat?

Laten we beginnen met het kort beantwoorden van de vraag: Wat is een analysecertificaat? Een analysecertificaat is een document waarin onder andere de exacte samenstelling van een product staat beschreven. Dit certificaat geeft een bepaald batchnummer weer, wat op zijn beurt weer correspondeert met een specifiek product (batch). Analysecertificaten zijn hierdoor van groot belang bij grondstoffen voor wanneer er vragen of klachten voor mochten komen, maar ook voor het waarborgen van de kwaliteit. Daarnaast zorgen product analyses voor nog meer transparantie.

Al onze certificaten worden aangeleverd door onze hoogwaardige leveranciers die hiermee de kwaliteit van de geleverde goederen bevestigen.

Hoe kunt u efficiënt zoeken naar een analysecertificaat?

Als gewaarde klant heeft u de mogelijkheid om analyses en certificaten te downloaden via onze website. Hiervoor dien je allereerst te zijn ingelogd. Op de homepagina van SBI scrollt u daarna helemaal naar beneden en klikt u op de link “Analyses & Certificaten”. U wordt vervolgens geleid naar onze database met analysecertificaten. Dit kan enkele ogenblikken duren gezien de omvang van de database.

Wanneer de pagina is geladen, ziet u naast het zoeksymbool (loep) een zoekbalk, waarin u de betreffende analyse kunt opzoeken.

De analysecertificaten worden opgeslagen met in de benaming de artikelcode, de artikelnaam en de batchcode benoemd. We adviseren om de betreffende analyse op een van deze 3 variabelen te zoeken. *

* Houd u er rekening mee dat sommige batchcodes niet met de correcte interpunctie staan opgeslagen, aangezien dit niet mogelijk was bij de upload van het bestand (zoals een punt, spatie of een forward slash).

Tevens zijn oudere analysecertificaten nog opgeslagen zonder artikelcode.

Voorbeeld

U bent op zoek naar het analysecertificaat van Galaxy hop, met als batch TW 126.

In de zoekbalk typt u “Galaxy” in en ziet u 6 resultaten, waaronder die van de betreffende batchcode “TW 126”.

In dit geval heeft het bestand de benaming “103795-Galaxy-T90-2021-TW-126.pdf” en is de analyse snel vindbaar. Ook indien u bij dit voorbeeld op de batchcode “TW 126” of de SBI artikelcode “103795” zou zoeken, zou u snel het betreffende bestand kunnen vinden.

Mocht u er onverhoopt niet uitkomen bij het vinden van het betreffende analysecertificaat, neemt u dan contact met ons op en dan kijken we graag met u mee.

Blijf op de hoogte van de meest actuele nieuwsinformatie!
Schrijf u nu in!